Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placki ziemniaczane z pieczarkami i sosem czosnkowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
60 dag
mąka
2 łyżki
jajko
2 szt.
olej
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majonez
3 łyzki
jogurt naturalny
3 łyżki
czosnek
1 ząbek
pieczarki
30 dag
cebula
1 szt.
olej
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane z pieczarkami i sosem czosnkowym

1. Majonez połączyć z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pieczarki oczyścić i dokładnie umyć, pokroić. Cebulę obrac i posiekać, zeszklic na oleju, dodać pieczarki i dusić razem przez ok. 15 min. Doprawić pieprzem i przyprawą do potraw.
2. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać make, jajka, doprawic solą i pieprzem. Usmażyc na oleju cztery cienkie placki, na każdym położyc porcje farszu i złożyć na połowę. Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.03.2014 17:09
pyszne placuszki
Krystyna32 06.12.2013 08:50
fajny przepis
iwona332 25.09.2011 19:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak