Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placek rabarbarowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar
1/2 kg
mąka
1/2 kg
jajko
3 szt.
drożdże
5 dag
masło
12,5 dag
cukier
1/2 szkl.
mleko
3/4 szkl.
kruszonka
mąka
1,5 szkl.
masło
12,5 dag
cukier
1/2 szkl.
cukier waniliowy
1/2 op.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: placek rabarbarowy

1. rabarbar oczyść, pokrój w kostkę. Posyp 3 łyżkami cukru, odstaw na 30 min. jajka wbij do miski, wkrusz drożdże, dodaj pokrojone, miękkie masło, posyp resztą cukru, polej zimnym mlekiem ( nie mieszaj). Odstaw na 1-2 godziny w ciepłe miejsce.
2. Kruszonka: masło i mąkę zagnieć z cukrem. Schłodź. Do wyrośniętego ciasta wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj. Ciastem wyłóż natłuszczoną blachę, odstaw do wyrośnięcia. Ułóż rabarbar, posyp kruszonką. Piecz ok. 30 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2013 20:06
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak