Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z kurek z wędzonym boczkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 duże
czosnek ząbki
1
wywar drobiowo-wołowy
1,5 litra
boczek wędzony
30 dkg
masło
2-3 łyzki
koncentrat pomidorowy
2 łyzki
ziemniaki
5-6 szt
ziele angielskie
3 szt
Sklep Prymat
kminek Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt-sredni
Sklep Prymat
kurki
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kurek z wędzonym boczkiem

Kurki myjemy,pokroić,smazymy na maśle.boczek kroimy w kostkę i podsmażamy dodajemy cebulę pokrojona w kostkę,smazymy. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat, wycisnięty czosnek i kurki wszytko mieszamy, smazymy przez 2-3minuty
Wywar gotujemy z listkiem,zielem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami, jak ziemniaki będą prawie ugotowane dodajemy wszytko z patelni,gotujemy jeszcze przez kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.01.2012 08:50
pyszna zupa !
tatiana2 17.06.2011 11:01
Fajny przepis, lubię grzyby więc na pewno wypróbuję taką zupkę :)
suzana 17.06.2011 10:18
super
Emilia22 17.06.2011 09:37
na pewno jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak