Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy placek z bezą
Beza: białka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny. Przekładamy pianę na ciasto i pieczemy w 140 stopnaich około 20 min. Na pianie układamy maliny.
Ciasto: |
|
mąka |
30 dag
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
margaryna |
1/2 kostka
|
śmietana |
3 łyżki
|
cukier |
10 dag
|
tłuszcz do formy |
|
cukier puder |
15 dag
|
białko |
4 sztuki
|
sok z cytryny |
1 łyżka
|
maliny świeże |
1/2 kg
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: