Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rosół z połówki kury z pietruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak
0,5 sztuki
marchew
2 sztuki
pietruszka
1 strączek
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
pietruszka
1 sztuka
ziele angielskie
2 ziarenka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
cebula
0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z połówki kury z pietruszką

Dokładnie umyć kurę i włożyć do garnka z gotującą wodą. Dodać obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę.Cebulę opiec na ogniu i dodać do wywaru. Dodać ziele angielskie i liść laurowy.Po ok. jednej godzinie dodać nać pietruszki - dużą ilość. Przyprawić do smaku i gotować jeszcze godzinę na małym ogniu. SMACZNEGO!
Osobno ugotować makaron - najlepiej nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ala5 16.06.2011 10:48
smaczny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak