aronia a la borówki

aronia a la borówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • aronia

    2 kg
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • goździki

    2-3 szt
  • plasterki cytryny ze skórką

    kilka szt
  • cukier

    1,4 kg
  • rum

    100-200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Aronię posypać cynamonem i cukrem waniliowym,dodać roztłuczone goździki oraz kilka plasterków cytryny ze skórką.Wysypać na głębszą blaszkę do pieczenie.posypać cukrem.Nie mieszać! Wstawić do piekarnika na ok30minut,piec w 180 stopniach,aż się rozpusci cukier.mieszankę zalać rumem,wymieszać i napełnić słoiki.odwrócić dnem do wystudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

09.01.2013 09:18
bardzo fajne

babcia

08.11.2012 16:47
super

pioge7

03.01.2012 09:40
mniam

Justyna Jussstiii

13.08.2011 14:01
super przepis

ronald88

07.08.2011 12:44
super

aacaac

29.07.2011 15:14
fajne

Jaheira11

01.02.2011 12:33
te aronie to w takiej słodkiej odsłonie..

Joanna108

01.11.2010 09:08
Świetne połączenie smaków. Obowiązkowo do wypróbowania.

mehia

12.10.2010 18:31
na pewno spróbuję :)

Josef1

02.09.2010 07:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat