Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka
500 g
cukier
1 łyżeczka
mleko
0,5 szkl
masło
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
natka pietruszki
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane rzodkiewki z tartą bułką

Rzodkiewki oczyszczone zalać wodą i ugotować do miękkości z cukrem, odcedzić, zalać mlekiem i zagotować, potrzymać na ogniu ok 3 minuty i odcedzić.
masło rozpuścić dodać bułkę tartą i przyrumienić.
Rzodkiewki przełożyć do salaterki polać przyrumienioną tartą bułką, posolić do smaku i posypać natką pietruszki.
Podawać jako dodatek do obiadu i mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 13.06.2011 10:29
Ciekawa propozycja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak