Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzeżuchą i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorek
pomidory 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
Na sos:
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
rzeżucha 1 (ogrodowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzeżuchą i rzodkiewką

Pomidory przekroić na pół i pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać drobno, rzeżuchę wypłukać i odciąć zdrewniałe łodyżki, po czym również pokroić drobniej. Składniki sosu włożyć do małego słoiczka i energicznie potrząsnąć. Polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 08.02.2012 14:15
Samo zdrowie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak