Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szynka z płonącymi owocami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana
6 plastrów
brzoskwinie
3 szt.
śliwki węgierki
12 szt.
masło
1 łyżka
koniak
1 kieliszek
cukier
1 łyżeczka
kiwi
2 szt.
migdały bez skórki
1 garść
sałata
kilka liści
banan
3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szynka z płonącymi owocami

Na patelni rozpuść dokładnie mieszając masło i cukier. Następnie włóż kiwi, banany pokrojone w plasterki, brzoskwinie w kostkę, śliwki na połówki.
Skrop je wodą i podgrzewaj na niewielkim ogniu, by zmiękły, ale nie zmieniły kształtu i nie wyparował z nich sok. Odstaw do wychłodzenia.
Na płaskim półmisku rozłóż liście sałaty, na nich kładź plastry szynki, a wolne miejsca porcjami wypełniaj plasterkami kiwi z lekko wciśniętymi migdałami. Miękkie owoce rozłóż w równych ilościach, na plastrach szynki, polej każdą porcję koniakiem, zapal i natychmiast podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.02.2012 19:30
dobre
marta1371 20.06.2011 22:41
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak