Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretki drobiowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak ugotowany
1/2 kg
rosół
2 szklanki
groszek konserwowy
1/2 szklanka
papryka konserwowa
1/2 szklanka
jaja
4 sztuki
marchewka ugotowana
1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki drobiowe

W małych foremkach na dnie układamy: groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę, po ćwiartce jajka, posiekane mięso. Żelatynę namaczamy, gdy napęcznieje przekładmay do rosołu i zagotowujemy. Galaretkę przelewamy do foremek, studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak