Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantny placek z mielonym i oliwkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerstwe bułki
4 sztuki
mięso mielone
1 kg
cebula
2 sztuki
jaja
2 sztuki
papryka czerwona
1/2 sztuka
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser owczy
15 dag
tłuszcz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka
oliwki
15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny placek z mielonym i oliwkami

Bułki namaczamy. Cebulę siekamy i razem z odciśniętymi bulkami, musztardą i przyprawami łączymy z mięsem. Masę przekłądamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy około 40 min w wys. temp. Paprykę, oliwki i ser kroimy w kostkę, plasteki i układamy na blacie mięsnym. Wstawiamy jeszcze na 10 min do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak