Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Coxa de frango

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
5 sztuk
piwo jasne
150 ml
olej roślinny
150 ml
czosnek
7 ząbków
szczypiorek
Sklep Prymat
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat
3 liście
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Coxa de frango

Mięso natrzeć solą, pieprzem i papryką. Przełożyć do miski, dodać liście laurowe, ziarna pieprzu, polać piwem. Zmiksować olej z czosnkiem, dodać posiekany szczypiorek oraz natkę. Wlać do mięsa razem z sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić na 6 godzin do lodówki. Mięso osączyć i upiec na grilliu. od czasu do czasu smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak