Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kozak

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja
3 sztuki
mleko
1/4 litra
mąka pszenna
2 łyżki
boczek wędzony
10 dkg
cebula
1 sztuka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kozak

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać posiekaną cebulę. jajka wybić ze skorupek do naczynia z mlekiem. Wsypać mąkę i wszystko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Wylać na patelnię z boczkiem i cebulą. Smażyć , stale mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.06.2011 18:24
skąd taka nazwa tej jajecznicy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak