Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIERÓG PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1,5 kg
kapusta kiszona
0,5 kg
cebule
3 sztuki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
mleko
1 szklanka
woda
0,5 szklanki
jajko
1 szt
mąka
0,5 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PIERÓG PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ

Ciasto zagnieść z mąki , mleka,wody, jaja i szczypty soli czosnkowej. Ugotować ziemniaki, poddusić - dodać ugotowaną na miękko i odciśniętą kapustę, dodać uduszone an maśle 3 cebule.Uformować jeden duży pieróg nałożyć farsz i usmażyć.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.07.2011 19:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak