Bananowiec na zimno

Bananowiec na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    1 paczka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • masło

    15 dag
  • żółtko jaja

    1 szt
  • galaretka cytrynowa

    2 szt.
  • galaretka bananowa

    1 szt
  • banan

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W tortownicy ułożyć biszkopty.W innym naczyniu zmiksować masło z cukrem i żółtkiem na jednolitą masę.Dodać 4 zmiksowane babany i razem połączyć.Przygtować 2 galaretki cytrynowe w połowie wody.Gdy zacznie tężeć, dodać je do masy i całośćbardzo starannie wymieszać.Następnie wyłożyć masęna biszkopty i wstawić bananowca do lodówki.Z wierzchu udekorować ciasto pokrojonym babanem i zalać galaretką bananową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

21.03.2012 22:47
Apetyczny deser :)

Iwusia

21.08.2011 23:35
wspaniały

Izka192

24.06.2011 14:31
na pewno smaczne

gosia47-47

25.05.2011 08:40
mniam

gusia1000

11.05.2011 23:11
Pycha.

jolita

28.04.2011 08:13
mniam

eli_555

22.09.2010 10:40
azybkie i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat