Kurczak faszerowany wątróbką

Kurczak faszerowany wątróbką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 30 dag wątróbki drobiowej drobno posiekanej

  • trochę bułki tartej ok. 2 łyżki

  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • kurczak

  • masło

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka przyprawiłam solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Farsz połączyłam ze soba, nastepnie mało estetycznie łapskiem nadziałam kuraka bardzo dokładnie od strony kupra i szyjki. Zaszyłam kuper oraz koło szyjki zeby nie wypłynał farsz ale zostawiłam mały otwór co by kurczak nie pękł w trakcie pieczenia.
Piekłam w 180 st. ok 1 godz i 45min w przykrytej teflonowej brytfance. Po wsadzeniu do piekarnika polałam kurczaka roztopionym masłem zeby miał ładna skórke. w trakcie pieczenia polewałam sosem pare razy. Po wyjęciu poleżał sobie kuprem do gory , nastepnie rozciety i podany z farszem, sałatka i pieczonymi ziemniaczkami. Mniamusne ;)
Szkoda ze zdjecia tego nie odzwierciedlaja. W ten sam sposób można zrobić kaczke. Musze kiedyś

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat