Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rożki z orzechową masą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
20 dag
masło
1 kostka
żółtko jajek
3 sztuki
śmietana
2 łyżki
masa
orzechy
20 dag
cukier puider
20 dag
białko
4 sztuki
cukier wanilinowy
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z orzechową masą

Mąkę, masło, żółtka i śmietanę mieszamy, zagniatamy. Z ciasta formujemy małe kuleczki i wstawiamy je do lodówki na około 4 godziny. Białka ubijamy na sztywno z cukrami, dodajemy posiekane orzechy i delikatnie mieszamy. Kulki ciasta rozwałkowujemy , kroimy na dwie częsci, nakłądamy mase orzechową i zwijamy w rożek. Pieczemy na złoty koler w wys. temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak