Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki duszone z fenkułem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fenkuł 1 szt.
ziemniaki młode 50 dkg
cebula biała 1 szt
oliwa 3 łyżka
sól 1 łyżeczka
woda 1/2 szkl
fenkuł 2 natka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki duszone z fenkułem

Fenkuł przekroić na pół, wyciąć głąb, a resztę pokroić w paseczki. Natkę oddzielić i drobniutko posiekać (ok. 2 łyżek). Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić koper i cebulę, oprószyć pieprzem i połową łyżeczki soli. Przykryć i dusić 5 minut, mieszając często.
Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, dodać do rondla z fen kułem, wsypać resztę soli. Smażyć 3 minuty cały czas mieszając. Następnie wlać wodę, przykryć i dusić aż ziemniaki będą miękkie. Przed podanie posypać posiekaną natką fenkułu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 16.10.2012 22:23
ciekawy przepis
PaniMISIOWA 17.09.2011 09:05
głos ode mnie za fajny pomysł na ziemniaki
PaniMISIOWA 17.09.2011 09:04
to koper włoski :-)
Anna146 10.06.2011 07:15
co to jest fenkuł?
cukiereczek 07.06.2011 15:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak