ZUPA MUSZTARDOWA

ZUPA MUSZTARDOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por Cebulę

    2
  • cebula

    2
  • czosnek

    ząbek
  • śmietana 30%

    2 łyzki
  • jajka

    3
  • olej

    do smażenia
  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
  • musztarda chrzanowa

    2 łyżeczki
  • musztarda rosyjska

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, por i czosnek szklimy pokrojone drobno na oleju. Zalewamy w garnku woda i dodajmy kostkę rosołową oraz doprawiamy kilkoma ziarenkami pieprzu ziarnistego, liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Musztardy wszystkie 3 rodzaje mieszamy razem i dodajemy do wywaru. Doprawiamy solą. Na koniec dodajemy gęstą śmietanę. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami oraz posypane koperkiem, szczypiorkiem i natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

27.02.2011 00:26
Takiej jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat