Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bananowiec

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 sztuk
cukier
3/4 szklanki
mąka
1,5 szklanki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
woda
2 łyżki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
margaryna
1 kostka
cukier
3/4 szklanki
żółtko jajek
3 sztuki
galaretka pomarańczowa
1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
poncz
do nasączenia
banan
7 sztuk
galaretka
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać żółtka na przemian z cukrem. Dodać cukier waniliowy, wodę i delikatnie wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok 30 minut. Zostawić do ostygnięcia. Przygotować masę bananową. Rozpuścić galaretkę pomarańczową z żelatyną w pół szklanki gorącej wody Wystudzić.Obrać 5 bananów i zetrzeć na tarce. Zmiksować cukier z żółtkami dodając po trochu margaryny. Dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę wyłożyć na nasączony biszkopt. Zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Na masie ułożyć pokrojone w plasterki 2 banany i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.02.2012 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak