Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ze żlimaczkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
4 sztuki
udko
1 sztuka
marchew
2 sztuki
pietruszka
1 sztuka
kostka rosołowa
1 sztuka
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
majeranek
wg uznania
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze żlimaczkami

Udko umyć, ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tartce. Dodać do wywaru mięsnego. Ugotowane mięso wyjąć, obrać i rozdrobnić. Dodać do zupy. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Dodać do zupy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Naleśniki zwinąć i pokroić. Kłaść na talerze i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.12.2011 11:59
Fajnie wygląda.
suzana 02.06.2011 10:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak