Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe niebo
Jajka utrzeć z cukrem pudrem, mąką i proszkiem. Wlać do tortownicy i piec około 15-20 minut w temp. 160 C. Wystudzić.
Masa:
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku, ostudzić. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać 4 łyżki rozpuszczonej żelatyny. podzielić na dwie części. Serki homogenizowane zmieszać z resztą żelatyny i podzielić na dwie części. Połowę truskawek zmieszać z połową serków i wyłożyć na spód. Zostawić do zastygnięcia. Resztę serka nakładac na pierwszą masę łyżeczką, tak by powstały \"chmurki\". Galaretkę przygotować ze szklanką wody. Gdy przestygnie zmieszać z resztą truskawek. Nałożyć na \"chmurki\". Wstawić do lodówki na conajmniej 3 godziny.
Smacznego!!!
--> podawac z bitą śmietaną