Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zielony barszcz

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości
50 dag
włoszczyzna
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżka
Sklep Prymat
szczaw
30 dag
Sklep Prymat
szpinak
20 dag
trybuli
1/2 sztuki
cebula
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
śmietana
100 ml
olej
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony barszcz

Mięso zalewamy woda. Wkladamy wloszczyzne, lisc, ziele i peiprz. Gotujemy rosol. Mieso wyjmujemy, kroimy. Rosol przecedzamy.
Szczaw, szpinak i trybule myjemy i kroimy. Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju. Wsypujemy zielenine i dusimy 5 min. W@kladamy do rosolu i zagotowujemy. Doprawiamy.
Do zupy dodajemy mieso i mieszamy. Zabielamy smietana. Podajemy z jakiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak