Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placuszki bananowo - brzoskwiniowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 szt
sok z cytryny
kilka kropel
cukier
1 łyżka
jogobella brzoskwiniowa
6 łyżek
mąka
6 łyżek
olej
do smażenia
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
banan
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki bananowo - brzoskwiniowe

Banany rozdrabniamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy rozkłócone jajka i cukier. Mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia, mąkę i Jogobellę. Ponownie mieszamy. Smażymy na oleju do przyrumienienia nakładając porcje łyżką. Układamy kilka placuszków na talerzu i dekorujemy Jogobellą i plasterkami banana.
*Używałam dużego kubka Jogobelli, stąd podana ilość w łyżkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak