Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto rzeszowiak

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet
1 łyżka
białko
7 sztuk
kawa rozpuszczalna
1 łyżka
cukier
200 g
mąka ziemniaczana
100 g
mąka pszenna
50 g
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jajko
4 sztuki
cukier
3/4 szklanki
mąka
1 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
żółtko jajek
7 sztuk
mleko
500 ml
cukier waniliowy
1 sztuka
Sklep Prymat
cukier
5 łyżek
mąka ziemniaczana
3 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
masło roślinne
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rzeszowiak

Spód:
Bialka ubic z cukrem. Dodac oba rodzaje maki, ocet i proszek do pieczenia. Lyska wykladac porcje ciasta na natluszczona tortownice posypana bulka tarta. Oproszyc kawa.
Skladniki na biszkopt zmiksowac i wylac na spod. Piec 30 min w 180 stopniach.
350 ml mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. Dodac oba rodzaje maki polaczeone z reszta mleka i zoltkami. Przestudzic, utrzec z maslem. Masa przelozyc biszkopt przekrojony wzdluz na pol i posmarowac wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak