Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa szczawiona mięsna

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw
4 garście
Sklep Prymat
żeberka wieprzowe
20 dag
kostka mięsna
2
seler korzeniowy średniej wielkości
1/4
pietruszka
1
ziele angielskie
3
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kolendra
1/2 łyżeczki
ziemniaki
5

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiona mięsna

Do zimnej wody wrzucamy żeberka. Gdy się zagotują i zbierzemy szum dodajemy pokrojone warzywa, kostki oraz przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy oraz kolendrę. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut po czym dodajemy pokrojone jak na frytki ziemniaki. Świeżo zebrany młody szczaw myjemy i drobno szatkujemy wraz z ogonkami. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy szczaw do zupy i gotujemy całość ok. 1h. Zupę podajemy zabieloną z połówką jajka na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.12.2012 10:07
Pyszna zupka, taką lubię
Mati13 26.02.2012 17:12
jeszcze takiej nie jadłem
ben-ka 22.02.2012 20:34
na żeberkach to ja lubię:)
Żaneta1 05.12.2011 12:39
super
Mirka-Ludomila 22.07.2011 09:05
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak