Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz poleszucki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe
85dag
sok z kwaszonej kapusty
2szkl
cebule
2
mąka
2łyzki
kminek
1\\2łyżki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz poleszucki

Grzyby namoczyć na noc,następnie ugotować w tej samej wodzie.Mięso pokroić na niewielkie kawałki,włożyć do rondla i zalać sokiem z kapusty ,rozcieńczonym 2szklankami wody.Rondel przykryć i dusić mięso aż będzie miekkie około 2godz.Ugotowane i starannie wypłukane grzyby pokroić w paski i ułożyć na mięsie .Mąkę rozmieszać z małą ilością wody,cebulę drobno posiekać,dodać do rondla ,oprószyć pieprzem,dosolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak