Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z farszem szpinakowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
szpinak mrożony
1 opakowanie
czosnek
2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
masło
1 łyżeczka
bryndza
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem szpinakowym

Ciasto na pierogi przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu. Szpinak podduszamy delikatnie na masle, dodajemy ser, zgnieciony czosnek i całość delikatnie dusimy 2-3 minuty. Zagęszczamy bułką tartą, studzimy.
Farszem nadziewamy pierożki, zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy polane masłem z cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak