Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki wołowe z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 600 gram
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
pomidory 2 szt.
cebula biała 2 szt.
zielona papryka (świeża) 2 szt.
pieczarki 4 duże szt.
słonina 200 gram
sól
świeże zioła do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki wołowe z warzywami

Mięso wołowe oczyść, pokrój na kawałki jednakowej wielkości. Włóż do misy, oprósz solą i pieprzem, zalej 3 łyżkami oliwy, skrop sokiem z cytryny. Miskę z mięsem przykryj folią spożywczą, wstaw do lodówki na 90 minut.
Warzywa, pieczarki, oraz słoninę pokrój w niewielkie kawałki. Zabejcowane mięso nadziewaj na drewniane patyki do szaszłyków na przemian z papryką, pomidorami, słoniną i pieczarkami. Lekko skrop oliwą. Ułóż na rozgrzanym ruszcie. Opiekaj z obu stron, aż mięso się przyrumieni i warzywa zmiękną. szaszłyki udekoruj ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak