Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe sakiewki nadziewane pieczarkami
Schab oczyścić z błonek i tłuszczu. Pokroić w grubsze plastry. Każdy plaster mięsa bardzo cienko rozbić tłuczkiem. Rozbite płaty mięsa posmarować musztardą i przyprawić delikatnie pieprzem oraz solą.
Pieczarki obrać, pokroić i obsmażyć na patelni. Cebule obrać, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Podsmażać do czasu aż cebula się zeszkli. Pieczarki przestudzić, dodać starty ser i wymieszać.
Rozbite płaty mięsa posmarować musztardą i przyprawić delikatnie pieprzem oraz solą. Na środek nałożyć pieczarki. Brzegi mięsa zebrać razem tworząc sakiewkę. Obwiązać nicią, ustawić na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i piec przez około godzinę w temperaturze 200 stopni.