Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z owocami i krokantem
Z białek ubić pianę, dodać cukier, żółtka i oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt w foremce 22,5x27,5, w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka (około 35-40 minut).
Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Zalać w garnku 2 szklankami gorącej, przegotowanej wody oraz dodać 4 łyżki cukru. Odcedzić jabłka. Ostudzone ułożyć na biszkopcie. Na jabłkach ułożyć ananasy pokrojone w kostkę.
Na pozostałej wodzie z jabłek ugotować budyń i wyłożyć na owoce.
Krokant:
Rozpuścić margarynę, dodać wiórki kokosowe, cukier i podgotować. Ostudzić, dodać 2 jajka, wymieszać. Wyłożyć na ciasto. Zapiekać około pół godziny.