Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkami i ananasem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
0,5 kostki
cebula
1 szt
sok ananasowy
1 szklanka
Goździki całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
ananas z puszki
4 szt
wino czerwone
0,5 (półsłodkie)
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
ocet jabłkowy
4 łyżki
kapusta czerwona
1,5 kg
jabłko winne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkami i ananasem

Goździki, liścia, pieprz i sól zmielić na pył. Kapustę drobno poszatkować, cebulę posiekać, jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę, wrzucić kapustę, jabłka i zmielone przyprawy. Wlać wino i sok. Dusić całość na małym ogniu ok. 2 godzin. Na końcu dodać drobno pokrojone ananasy i ocet. Wymieszać i dusić bez przykrycia do odparowania płynu. Ewentualnie doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 17.10.2011 08:07
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak