Do garnka wlać wodę włożyć dobrze umyte kości ,dodać liść laurowy, ziele angielskie ,a jak się zagotuje to solimy.Gotować tak długo aż mięso będzie miękkie. Wyjąć kości,dodać obraną, pokrojoną na małe kawałki marchew i gotować ok,25 min,potem dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy potarte buraczki na dużych lub małych oczkach (ja mam już gotowe,przyprawione w słoikach , tylko otworzyć i dodatek do obiadu gotowy). Przyprawiamy do smaku przyprawami i podgrzewamy zupę na małym ogniu(ważne aby nie gotować za długo, bo wtedy zupa straci kolor).Jak tylko zupa zacznie się lekko gotować , to wlać zaprawę z mleka i mąki,szybko wymieszać ,poczekać aż się zagotuje i zestawić z ognia. Na sam koniec dodać opłukaną fasolę konserwową i obrane mięso z kości,ponownie.