Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo-budyniowo-śmietanowe
Śmietanę ubić ,dodać ostudzoną żelatynę , cukier do smaku i rozsmarować na wierzchu ciasta(każdy dekoruje według własnego upodobania, u mnie Do dekoracji boków:
1 bita śmietana
3/4 szkl. zimnego mleka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej cappuccino czekoladowe
1 płaska łyżka żelatyny
kawę wymieszać z żelatyną i rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu i połączyć z ostudzoną kawą .
Polewa czekoladowa:
1 czekolada mleczna (rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z masłem)
1 łyżka masła).Ciasto wstawić do lodówki na godzinkę,potem udekorować boki ubitą śmietaną wymieszaną z mieszanką kawowo-żelatynową.Wierzch udekorować polewą.
Ja zrobiłam tym razem bez polewy. Mój syn chciał aby ciasto było posypane kolorowymi cukierkami i jest tego efekt :-) rozpuściły się.