Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

filet z kurczaka zapiekany w boczku z sosem barbecue

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka
3 sztuki
ser żółty
20 dag
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cuury Prymat
do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
sos berbecue
1 sztuka
majonez
2 łyżki
wykałaczki
1 opakowanie
śmietana
1 łyżka
boczek
20 długi

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka zapiekany w boczku z sosem barbecue

Filety kroimy na kotlety i lekko ubijamy, obtaczamy w wymieszanych ziołach, papryce i curry. Ser kroimy na kawałki, zawijamy go w obtoczonego fileta wspomagając się wykałaczkami (można ser pomaczać w sosie berbecue) , potem wszystko owijamy boczkiem. Układamy w brytwance lub naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 st. na 20 -25min. 10min przed końcem polewamy sosem: majonez, sos barbecue, śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak