Przepis i sposób przygotowania na: Golonka -- Ewy
Golonki myjemy porządnie. Wkładamy do garnka i zalewamy naszą wodą z przyprawami.Przykrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.Żeby była smaczniejsza to peklujemy ją pare dni----ale ja sie nie mogłam doczekac tej goloneczki i tylko dałam na noc ;D
Po tym czasie wyjmujemy .Do naczynia zaroodpornego włewamy pół piwka i kładziemy goloneczki.Ja dodałam jeszcze dodatkowo 2 listki laurowe na mięsko.Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy ok 2h od czasu do czasu polewając je piwem i przekrecając.30 minut przed końcem pieczenia wrzucamy nasze mrożonki i cebulkę pokrojona w krążki.Znowu polewamy piwkiem i pieczemy. . . .
Podajemy na goraco z zimnym piwkiem :-)))
Pyszna pachnąca goloneczka + zimne piwko = niebo w gębie ;)
SMACZNEGO . . . . . .