Kasze grube na mleku

Kasze grube na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    5-6 szklanka
  • kasza gryczana

    15 dag
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę przebrać. opłukać (kaszy gryczanej się nie płucze). Zagotować 1,5 szklanki wody, dodać masło, osolić. Do wrzątku wsypać kaszę. Zagotować. Dogotować w przykrytym rondlu na ochronnej płytce metalowej na zmniejszonym do minimum płomieniu. Zagotować mleko. Ugotować kaszę wyporcjować na telerze, zalać mlekiem i odrazu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat