Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety w sosie porowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe
30-40 dag
jajko
2 szt
kostki rosołowe
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
Białe części pora
20 dag
mąka pszenna
1 łyżka
chrzan
1 łyżeczka
Sklep Prymat
śmietana 30%
50 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
masło
2 łyżki
natka pietruszki
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie porowym

Mięso wyrobić z jajkami, bułką tartą, natką, solą i pieprzem. Z masy uformuj 8 pulpetów. Zagotuj półtora litra wody z kostkami rosołowymi, włóż pulpety i gotuj 30 minut. SOS;pory oczścić pokroić w paseczki. Masło stopić w rondlu, podsmażyć pory.Oprószyć mąką podlać wywarem z pulpetów około szklanki i gotować do miękkości. Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać i przyprawić. Włożyć pulpety i dusić jeszcze 5 minut.Zdodatkiem chrzanu sos ma bardzo ciekawy, oryginalny smak

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.05.2011 08:52
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak