Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Obiad gospodarski

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe
50 dag
ziemniaki
50 dag
cebula
2 szt
zielona papryka (świeża)
papryka konserwowa
3-4 ćwiartki
bulion wołowy
1/2 szkl
olej
2 łyżki
majeranek
5 łyżeczek
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
bulion
1 kostka
papryka
1/4 łyżeczki
kapusta kiszona
35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad gospodarski

Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z papryką konserwową kroimy kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Odcedzamy, kroimy w ćwiartki. Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Odcedzamy. Cebule obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju ok.7 minut. Wlewamy bulion i dusimy 15 minut. Dodajemy czerwoną paprykę i zieloną paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze około 10 minut. Dodajemy paprykę konserwową, ziemniaki i kapustę. Doprawiamy mielonymi paprykami. Mieszamy. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 20.05.2011 18:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak