Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki po tadżycku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęciny bez kości 1 kg
cebule 2
octu winnego 5 łyzek
tymianku 1 łyżeczka
natka pietruszki - -
sól - -
pieprz - -

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki po tadżycku

Mięso pokrój w kostkę, dodaj drobno posiekaną cebule i tymianek, dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj. Zalej octem i sokiem z granatów, ponownie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godz. Kawałki mięsa nabij na szpakulce i upiecz na grillu. Przed podaniem posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 20.05.2011 13:36
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak