Wątróbkowa przekąska

Wątróbkowa przekąska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg watróbki z kurczaka

    25
  • pomidory

    2
  • gałązek natki pietruszki

    kilka
  • liście sałaty

    2-3
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • parmezan starty

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać, osuszyć, oczyścić z żyłek i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki a miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron. Dodajemy cebulę i mieszając smażymy aż się zeszkli. Następnie dodajemy pomidory i brandy, całość smażymy na silnym ogniu aż odparuje nadmiar płynu. Na koniec dodajemy połowę posiekanej natki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy na sałacie, posypane parmezanem i resztą natki pietruszki. Nam smakowało z pieczywem, ale można podać np. z ryżem...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika58

17.11.2012 10:20
uwielbiam watrobke

Monika58

17.11.2012 10:20
uwielbiam watrobke

jasiek

13.04.2011 22:53
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat