Krwawe ośmiorniczki

Krwawe ośmiorniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkich parówek

    6
  • łyżka koncentratu pomidorowego 30%

    1
  • sól, szczypta cukru, szczypiorek

    do smaku:
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek, każdą przeciąć na cztery krótsze kawałki. Każdy kawałeczek naciąć na końcach na krzyż. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić parówki, obsmażyć przez 2-3 min. aż końce się rozchylą. Następnie dodać cebulkę, posolić odrobinę i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dodać koncentrat i ketchup, doprawić szczyptą cukru. Można dodać ew. ulubione zioła. Podawać posypane szczypiorkiem, z dodatkiem bułeczki. Można też tak przygotowane parówki podać np. z ryżem jako danie na szybki obiad albo kolację.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

18.07.2012 20:46
Magda, a robiłaś dokładnie według tego przepisu?

Magda60

17.07.2012 20:44
smaczne

agogo2

17.06.2012 23:02
super

Betka

12.04.2012 13:01
mmrrrrr ciekawe...;D

luki1984

06.04.2012 20:27
fajny pomysł :)

EWI

03.04.2012 15:23
pożyczę sobie go do mojej księgi ;) pozdr.

EWI

03.04.2012 15:23
bardzo fajny przepis

eli_555

09.12.2010 23:15
proste i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat