Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajko z szynką i rzeżuchą

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka gotowana
4 plastry
rzeżucha
1 pęczek
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
majonez
1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z szynką i rzeżuchą

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wydrążamy żółtko i wkładamy je do osobnej miseczki. Rozdrabniamy widelcem. Szynkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. 3/4 rzeżuchy tniemy nożyczkami na malutkie kawałki. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez i po wymieszaniu nakładamy do jajek i dekorujemy pozostałymi listkami rzeżuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 12.06.2011 22:18
dziękuję :)
Sarenka 12.06.2011 08:27
Cudne zdjecie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak