Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kabaczek faszerowany

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
65dag
jajko
2
kabaczek
1kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
4łyżki
miód
2łyżki
cebula
1
koperek
kilka gałązek
olej
łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek faszerowany

Cębule oczyścić i wraz z koperkiem posiekać.Mięso zemleć włożyć do miski ,dodać jajka,cebulę,koperek,bułkę tartą ,wyrobić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Kabaczek umyć ,odkroić jeden koniec ,wydrążyć środek ,wypełnić farszem .Ułożyć w natłuszczonej olejem brytfannie ,posmarować miodem i piec godzinę w temp.175C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak