Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa ogonowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogon wołowy
1 kg
woda
2 litry
por
3 szt
marchew
2 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/2 szt
cebula
1 szt
Goździki całe Prymat
4 szt
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek
natka pietruszki
tymianek
bułka
12 kromek
masło lub margaryna
10 gram
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogonowa

Ogon kroimy na kawałki,wkładamy do garnka z zimną wodą gotujemy i odcedzamy,następnie zalewamy zimną wodą solimy i stawiamy na ogień.Obrane i opłukane warzywa kroimy na duże kawałki i razem z posiekanym czosnkiem wrzucamy na wrzący rosół,dodajemy cebulę z wbitymi gozdzikami liść laurowy tymianek i natkę pietruszki.Gotujemy 2,5 godziny.Kromki bułki smarujemy masłem i zarumieniamy w średnio nagrzanym piekarniku,układamy na ogrzanym półmisku.Zupę podajemy z powstałymi grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 24.05.2011 07:46
chyba się nie skuszę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak