Babka ucierana kakaowa z polewą :

Babka ucierana kakaowa z polewą :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kostka masła

  • szklanki cukru

  • 4 łyżki kwaśnej śmietany

  • 2 szklanki mąki

  • szklanki mąki ziemniaczanej

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

  • cukier waniliowy

  • 3 łyżki kakao

  • 2 gotowe polewy czekoladowe ( takie do rozpuszczenia )

  • jajka

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać i zmiksować wszystkie składniki . Formę do babki ( z kominkiem ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą . Włożyć masę . Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę .
Wyjąć z piekarnika. Poczekać , aż ostygnie i wyjąć z formy.
Podgrzać polewę w gorącej wodzie w opakowaniu , otworzyć i polać babkę . Udekorować .
Można też posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Z tej porcji wychodzi jedna większa lub 2 małe babeczki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

03.07.2011 11:43
mniam

Neetka90

12.01.2011 16:12
super

Henryka2

09.09.2010 08:55
I Ty mówisz, że piezenie Ci nie wychodzi?!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat