Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Frytki z patelni

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
olej
do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
ketchup
wg uznania
czosnek
2-3 ząbki
śmietana
2 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
serek kanapkowy
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z patelni

Ziemniaki obrać, umyć, osączyć i pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i włożyć ziemniaki. Smażyć do zrumienienia często mieszając. Można posolić. Usmażone frytki można podawać z ketchupem. Można także przygotować sos z serka. Czosnek rozgnieść ze solą i wymieszać ze serkiem i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak