Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w sosie majonezowo-koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 1 szklanka
majonez 1\\4 szklanki
sól do smaku
jogurt naturalny 3 łyżki
koperek świeży 1\\2 pęczka
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w sosie majonezowo-koperkowym

Krewetki rozmroź, opłucz i osusz.Dokładnie opłucz koperek, osusz go, a następnie drobno posiekaj.Wymieszaj majonez z jogurtem i koperkiem, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.Przełóż krewetki do salaterki i polej przygotowanym sosem koperkowym z majonezem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.05.2011 23:22
ten przepis na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak