Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak II

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
20 dag
marchew
1 sztuka
pietruszka
sztuka
cebula
1 sztuka
ziemniaki
3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak II

Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy razem z przyprawami, dodajemy kapustę. Kiedy będzie miękka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle po czym przekładamy do kapuśniaka. Całość gotujemy. W razie potrzebu dodajemy odrobinę soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak