Całuski

Całuski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    2
  • miałki cukier

    100 g
  • kakao

  • gorzka czekolada

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 białka ubic na sztywną pianę ,100 g miałkiego cukru dodawac po trochu do piany i dalej ubijac .1 płaską łyżkę kakao przesiac i razem z drobno pokrojonej gorzkiej czekolady ostrożnie domieszac do masy.Za pomocą 2 łyżeczek formowac kulki wielkości orzecha włoskiego ,układac na pokrytej pergaminem blasze do pieczenia.Piec w 150* C przez 25 -35 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

30.10.2012 07:50
bardzo smaczna

caralajna

26.02.2012 10:05
nie jadłam takich jeszcze, fajny przepis

Justa32

21.11.2011 18:17
PUSZYSTE I PYSZNE

Kate131

19.01.2011 09:06
pychaa

ben-ka

02.01.2011 10:48
A to ciekawy przepis,szkoda że nie masz fotki:)

Margo1

05.10.2010 22:10
lubię

rosik93

26.08.2010 09:28
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat